Results 1 to 7 of 7

Thread: Cooking Competition April 2016

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Karachi, Pakistan, Pakistan
    Posts
    125,914
    Mentioned
    839 Post(s)
    Tagged
    9270 Thread(s)
    Thanked
    1180
    Rep Power
    21474971

    Cooking Cooking Competition April 2016



    Is Maah App Ko "Chicken
    " Se Bani Dishes Ki Recipes Share Karni Hain...





    Rules:

    Ek member ek hi baar share karay ga
    Same aur edit sharing accept nahi hogi
    Last date 28/4/2016 hai
    Winner Admins decide karen gy.
    صرف آواز نہیں ، لفظ بھی مقفل ہیں مرے

    سوچ میں ہوں کہ اب تجھ کو پکاروں کیسے

  2. #2
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Karachi
    Posts
    726
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    59 Thread(s)
    Thanked
    1
    Rep Power
    3

    Default

    Malai Boti - Cooking Competition April 2016
    اجزاء ۔
    چکن آدھا کلو چھوٹی بوٹیاں
    پیکٹ والی بالائی یا کریم ایک پیالی
    دہی آدھا پاؤ
    2 عدد لیموں کا جوس
    پسا ہوا کھوپرا 2 کھانے کا چمچہ یا کوکونٹ ملک آدھی پیالی
    کچا پپیتا پسا ہوا آدھا چائے کا چمچہ
    کُٹی ہوئی سرخ مرچ آدھا چائے کا چمچہ
    پسا ہوا مکس گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچہ
    سفید مرچ پسی ہوئی چُٹکی بھر
    نمک حسبِ ضرورت
    آئل 2 کھانے کا چمچہ
    ترکیب ۔
    چکن دھو کر چھلنی میں رکھیں تاکہ پانی نکل جائے ، اب سارے مصالحے ، دہی ، لیموں کا جوس اور بالائی چکن میں اچھی طرح مکس کرکے ایک گھنٹے کے لیئے فریج میں رکھ دیں ، فرائی پین میں آئل ڈال کر پھیلائیں اور مصالحہ لگی چکن ڈال کر ہلکی آنچ پر پکائیں چکن کا پانی خشک ہوجائے تو تیزی سے چمچہ چلاتے ہوئے بھونیں مصالحہ چکن پہ لگ جائے اور ہلکی سی سرخی نظر آجائے تو چولہا بند کردیں ۔۔ ( چکن بون لیس ہو تو زیادہ بہتر ، کچا پپیتا نہ ہو تو فرق نہیں پڑتا )
    چکن پلیٹ میں نکال کر تھوڑی سی بالائی چکن پر ڈال کر گارنش کریں۔

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    !!!KiSii Kii DuAouN meii!!!:):)
    Posts
    10,485
    Mentioned
    83 Post(s)
    Tagged
    10415 Thread(s)
    Thanked
    28
    Rep Power
    2184012

    Default

    WALAIKUM SALAM

    Chicken Karahi....

    file - Cooking Competition April 2016

    ingredients...
    500 gm (small pieces) chicken
    3 grind tomatoes roughly
    2 tbsp finely sliced ginger
    2 tbsp garlic and ginger paste
    4-5 green chillies
    1 bunch fresh green corriander
    1 tsp crushed dry corriander
    1 tsp crushed cumin seeds
    1 tbsp crushed red chilli
    1/2 tsp turmeric powder
    salt to taste
    1/4 cup oil

    COOKING DIRECTIONS....

    take a wok, pour some oil in it, add the garlic and ginger paste and cook for few seconds.
    add 1 tbsp crushed dry corriander and 1 tsp crushed cumin seeds, mix well with a help of a ladle.
    now further add chicken and cook for 1-2 minutes.
    add fresh corriander and green chillies with one slit down and mix well.
    now add grind tomatoes, salt, crushed red chilli and turmeric.
    after adding all ingredients cover the pot with a lid and leave that till chicken is done in the water comes out of the tomatoes (tomato's water).
    remove from the stove when water is dried.
    dish out this wonderful food and garnish with fresh corriander's leaves, green chillies and sliced ginger.


    ---------------- -----------------

    sigpic16201 13 - Cooking Competition April 2016


    -------------------------------------------------------------
    some people are worth
    melting for....!!!
    ..(olaf)..
    ------------------------------------------------------------------------


  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SAb Kya Dil Mein
    Posts
    11,928
    Mentioned
    79 Post(s)
    Tagged
    2306 Thread(s)
    Thanked
    24
    Rep Power
    21474855

    Default

    attachmentphp?thumbnail3326 - Cooking Competition April 2016


  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Karachi, Pakistan, Pakistan
    Posts
    125,914
    Mentioned
    839 Post(s)
    Tagged
    9270 Thread(s)
    Thanked
    1180
    Rep Power
    21474971

    Default


    • IMG 0213 zpsmsnfextp - Cooking Competition April 2016





    • Crispy Fried Chicken




    • Ingredients :



    • 3 pounds of Whole Chicken (with skin, legs, thighs, and wings)



    • 1 Egg (beaten)
    • 1 cup of Corn Flakes (crushed)
    • 1/3 cup All-Purpose White Flour (Maida)
    • Another ½ cup All-Purpose White Flour (Maida)
    • 1 ½ tsp. Paprika
    • 1 tsp. Salt
    • ¼ tsp. Black Pepper (Pisi Kaali Mirch)
    • ½ cup Butter (Makhan)
    • 2 tbsp. Water


    • Method :



    • Combine 1/3 cup of flour, paprika, salt, and black pepper in a food storage bag. Put chicken in bag and toss to coat.



    • Whisk together the egg and water. Dip the coated chicken in the egg and water mixture. Combine the corn flakes with the ½ cup of flour; roll the chicken in the corn flake mixture.
    • Heat the butter in a skillet over medium heat; add the chicken and brown it well on all sides. Lower the heat, and continue to cook, by turning occasionally, for 35 to 40 minutes, or until the chicken is tender and juices run clear.

    صرف آواز نہیں ، لفظ بھی مقفل ہیں مرے

    سوچ میں ہوں کہ اب تجھ کو پکاروں کیسے

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Islamabad, UK
    Posts
    88,507
    Mentioned
    1031 Post(s)
    Tagged
    9706 Thread(s)
    Thanked
    603
    Rep Power
    21474934

    Default


    • img 0308 zpsbtkly3la - Cooking Competition April 2016

    • Chicken Yogurt

    • Ingredients :



    • 4 lbs. Chicken Pieces (skinned)
    • 2 medium Onions (finely chopped)
    • 1/2 tsp. Ground Cloves (Long)
    • 3 Cinnamon Sticks (Dal Cheeni)
    • 1/4 tsp. Black Peppers (Kaali Mirch) (freshly grounded)
    • 1/2 tsp. Turmeric Powder (Haldi)
    • 1/2 tsp. Fine Herbs
    • 5 cloves Garlic (Lasan) (minced)
    • 1 tsp. Ginger (Adrak) (grounded)
    • 3 cups Plain Yogurt
    • 3 tbsp. Lemon Juice
    • 1 1/2 tsp. Soy Sauce


    Method :

    1) Rub the chicken with the garlic, fine herbs and pepper. Combine the remaining ingredients in a large bowl. Add the chicken, by turning it to coat it well. Cover and let marinate in the refrigerator for 24 hours by turning occasionally.
    2) Preheat the oven to 350 degrees. Remove the chicken from the marinade and place it in single layers in a large roasting pan. Tent it with foil and bake it for 30 minutes.
    3) Remove the foil, turn the pieces and bake for about 30 minutes longer or until it is lightly browned, by basting it occasionally with the marinade.



  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Karachi, Pakistan, Pakistan
    Posts
    125,914
    Mentioned
    839 Post(s)
    Tagged
    9270 Thread(s)
    Thanked
    1180
    Rep Power
    21474971

    Default

    Closed
    صرف آواز نہیں ، لفظ بھی مقفل ہیں مرے

    سوچ میں ہوں کہ اب تجھ کو پکاروں کیسے

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •